2016. május 3., kedd

Érjen!

Most aztán itt vagyok, benne a kellős közepében! Persze fogom a fejem, hogy miért nem többet és korábban, de most már nincs mit tenni, zajlik az érettségi vizsga: segítség!


12 ezren vagyunk
Eddig nem értettem, mire ez a nagy izgalom, meg felhajtás: májusban másról sem beszélnek a rokonok, barátok, ismerősök, csak a vizsgázó hozzátartozóról, hogy könnyű vagy éppen nehéz volt-e a feladat és elég lesz-e a pontszám. 12 ezren vagyun az országban érettségiző diákok, ehhez jön a család és a barátok: fél ország értünk izgul!
Anya persze időben szólt. Persze megint igaza volt, amikor napi szinten mantrázott, hogy kezdjek el tételeket kidolgozni, mert nem fogok a végére érni.
Battyogok a halálosztó vizsgáztatók felé, és próbálom összeszedni magamat.
Minden fontos most: az első benyomás, hogy mennyire vagyok összeszedett és magabiztos...és akkor eszembe jut a tavalyi nyár.


Menni fog!
Szépségkirálynőnek választottak, az egész országot képviselni fogom a Miss Face of Beauty nemzetközi versenyén. Ehhez nem elég a csinos pofim vagy a fotogén külsőm. Egy királynő legyen okos, aki egy napon kiáll majd mások jogaiért, azokért, akik nem képesek elég hangosan segítségért kiáltani.
Az álmom, hogy helyettük beszéljek, és ehhez még sokat kell tanulni.
Az érettségi vizsga csak a kezdet, túl leszek rajta, nem is akármilyen eredménnyel és vár a világ, újabb tanulás, ás újabb vizsga.
És egy napon az élet már nem nyom több feladatlapot a kezembe. Akkor kezdődik majd az igazi vizsgaidőszak, ahol számot kjell adnom arról, hogy milyen ember vagyok és mennyit érek valójában.
Belépek a terembe és már mosolygok, mert tudom, hogy menni fog.

Kéz és lábtörést kívánok minden érettségiző sorstársamnak!
Érjen!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése