2013. december 2., hétfő

Egy szépségkirálynő tapasztalásai 3.

Egy verseny, ahogy egy szépségkirálynő Ötvös Brigi (Miss International Hungary 2013) látta.

Ígértem nektek a kis személyes beszámolómat a Miss International Hungary felkészítő táboráról. Tudni kell, hogy ritka alkalmak egyikében volt szerencsénk, mivel 24 lány egy hétig "összezárva" szülhet némi konfliktust, azonban nálunk némi kisebb, szúrósabb megjegyzésen kivül nem volt más. Nagyon jó csapat alakult ki, sok barátság szövődött! Tulajdonképpen ezért is már megérte elmenni a versenyre. Rengeteget nevettünk, szòrakoztunk így talán nem sértek meg senkit azzal, hogy ha azt mondom, hogy nem igazán éreztük a versenyekkel járó feszültséget. :) :)

Augusztus 24-én költöztünk be a Griff Hotelbe. Az üdvözlések és a kicsomagolás után egyből volt
egy állóképesség felmérés, amin jobban elfáradtunk mint egy 1 órás edzésen.. :) Németh Dorottya kétszeres fitness világbajnok tartotta nekünk a kardio és alakformáló intervall edzéseket, ami nagyon kemény volt! Gondoljatok bele, hogy a  kb. 15 perces állapotfelméréstől kifulladtunk, milyenek lehettünk az éhgyomros kora reggeli intervall edzések után! :D úgy hiszem mondanom sem kell.. :)
Dorci edzésein kívül volt még szerencsénk kipróbálni a Speedfitness edzésformát, gyógytornás nyújtó gyakorlatokat Szentiványi Ritával, a squasht és, hogy milyen órákat tart Rippel Feri!

Az edzések mellett a mentális képességekre is nagy hangsúlyt fektettünk. Sok kommunikációs óránk volt, ahol azt kellett megtanulni, hogyan kell helyesen kommunikálni, mire kell odafigyelni a testbeszédnél, saját véleményedet kellett kifejtened az adott témában és ez mellett különösen fontos volt, hogy tanuljuk az angol nyelvet. Két csoportra osztottak minket így eldöntve azt ki mennyire tud angolul, és tudásunkhoz mérve foglalkoztak velünk. Stresszesek voltak ezek az órák.. kemény kritikákat kaptunk, sok utasítást, hasznos tanácsokat, hogy mit hogyan csináljunk mikor prezentálunk. Nagyon fontos volt, hogy mennyire vagyunk talpraesettek és önállóak mivel a nemzetközi döntőn is egyedül kell helytállni és méltón képviselni Magyarországot!
A tábor alatt 3 alkategória volt. A Miss Internet ami közönségszavazás volt, ami azt jelentette, hogy a képeket amiket feltölttünk a hivatalos oldalra minél több like-ot kellett kapnia. A szavazások végén összesítették ezeket a számokat és így lett meg a győztes. A másik kettő a Miss Talent és a Miss Bikini.

A Miss Talent elég nagy fejtörést okozott sokaknak - engem is beleértve. Többen voltunk úgy, hogy semmi ötletünk nem volt mivel kellene bemutatkoznunk. Voltak akik táncoltak, volt aki verset szavalt, nyelvtörőket mutatott be, különböző nyelven mutatkozott be. Én úgy éreztem, hogy nem próbálkozom meg azzal, hogy betanulok valami koreográfiát hiszen nem tanultam táncolni. Így én egy kis érdekességgel készültem. Bemutattam milyen is a Hahota Jóga. :) Már a neve is érdekes és vicces :) Kicsit izgultam, hogy hogyan fogják fogadni az előadásomat de szerencsére pont azt eredményezte amit szerettem volna. :) Olyan gyakorlatokat végeztettem el a zsűri tagjaival, amiket az ilyen csoportfoglalkozásokon végezni szoktak. Viccesek voltak, hogy nevettek saját magukon és így mindenkiből előtört :) Én nagyon szeretek nevetni, mosolyogni így szerintem nagyon jó dolog a hahota jóga aminek a lényege, hogy elfeledjük a mindennapi gondjainkat.

Gábor Ingrid győztes száma:


és...
Ziszidisz (akkor még Horváth) Gréta győztes videója:


És a harmadik megmérettetés ami elég fontosnak ígérkezett a Miss Bikini volt. Az alak, a test az egyik legfontosabb az ilyen versenyen. Az esztergomi strandfürdő telis tele volt a pihenni és kikapcsolódó emberekkel így még közönségünk is volt. 2 forduló volt. Az elsőnél válaszolni kellett vagy Tokár Tomi kérdésére vagy Szunai Linda kérdésére. A második kör már csoportos volt amikor egymás mellé állítottak minket és ment az összehasonlítás. Kritikus szemek pásztáztak minket, majd megszületett a döntés, hogy a mi kis szőke démonunk Réka lett Miss Bikini. Jó érzés volt, hogy második lettem mert adott egy kis önbizalmat, hogy hátha felkerülök a dobogóra. :)

A Miss Talent 2 győztese Gábor Ingrid, aki ámulatba ejtett mindenkit a hajlékonyságával és profizmusával, a másik győztes pedig a mi édes, szeretetteljes menyasszonykánk, aki most már feleségként tündöklő Zizidisz Gréta volt. Személyesen készített videójával nyert mely mindenkit megérintett, mert rólunk versenyzőkről szólt.
Most felidézve ezeket a pillanatokat elkezdtek hiányozni a táborban töltött napok. Olyan jókat szórakoztunk a party buszunkkal ami szállított minket mindenhová. Mikor retro party volt az esztergomi napunk után.
Miközben írtam a blogot végignéztem a táborról készített videókat mert félő volt, hogy elfelejtek valamit... olyannyira jó érzés volt, hogy könnyes szemmel néztem végig némelyiket. Óriási élményekkel, csupa jó emlékkel gazdagodtunk. Én úgy gondolom kellenek az ilyen emlékek az ember életében, hogy majd idősebb korunkban visszagondolva jókat nevethessünk. :):):)

Augusztus 31. A nap ami után nekem speciel felfordult az egész életem. 180°-os fordulatot vett velem minden... de ne szaladjunk ennyire előre!

Az utolsó nap a táborban... csupa felfordulás, mindenki izgatott, ideges, fel-alá rohangál. Megtöltöttük élettel a Corinthia Hotel első emeletét. Markó Róbert volt a koreográfusunk. Nem sokszor látni olyan embert aki rajong a munkájáért. A Robi pont ilyen. Önbizalmat adott nekünk, ahogyan megtanította ki hogyan, merre, mikor menjen. Végig ott volt velünk a backstage -ben és biztatott vagy leszidott minket, ha valamit nem jól csináltunk vagy késtünk. Rend, fegyelem volt kérem szépen! ;)
A hajunk elkészítését az egész tábor alatt a HairCut Salon & More, Ligetvári Zsolt mesterfodrász csapata biztosította. Profi szakemberekkel volt dolgunk, mind a fodrászoknál mind a sminknél ahol Fábián Éva sminkeseinek kezei alatt szépültünk! A versenyre az estélyi ruhákat a Halász Éva esküvői szalon biztosìtotta az ékszer támogató a Caprice volt.

Amint elkezdődött a verseny az izgalom a tetőfokára hágott... nagyon izgultunk. Beszélnünk kellett angolul és ráadásul csak 12-en jutnak be a végső megmérettetéshez.
Megnyugodtam mikor elsőnek szólítottak a Top 12be. Öröm volt látni,hogy a kis családom és a legjobb barátnőm ott szurkoltak nekem!! ♥
Mikor túléltem a színpadon való beszélgetést megnyugodtam, végre most már rajtuk áll a döntés, nehéz dolguk lesz.


Aztán jött az eredményhirdetés mindenki a színpadon, izgatottak voltunk és kimerültek. Majd egyszer csak mondták a nevem, hogy én lettem a közönségdíjas! Én úgy meglepődtem, hogy a szalagért is elfelejtettem odamenni. :) Miután megtörténtek a különdíjak kiosztásai jött a végeredmény. Nagyon izgultunk ezt úgy hiszem elmondhatom mind a 12 lányról. Kihirdették a harmadik helyezettet, majd a másodikat és már az ájulás kerülgetett, hogy vagy mindent vagy semmit...és kimondták a nevem. Azt se tudtam, mi történik. Szembenéztem nővéremmel és könnybe lábadt a szemem.. majd jött a sírás mikor a tavalyi gyönyörű királynő a fejemre tette a koronát. El nem tudom mondani mit éreztem, mennyire boldog voltam. Mindenki nekem örült, sikerült amit szerettem volna! Ott voltak a szeretteim a legnagyobb támogatóm és biztatóm az én legjobb barátnőm, Kupi Adrienn!♥♥

Nagyon meg voltam illetődve, mikor lehívtak a színpadról és azt mondták beszéljek, mondjam el mit érzek, mik a terveim a jövőre nézve. Nagyon boldog voltam! Alig bírtam elaludni. :)
Szeretném megköszönni, hogy olvassátok a blogomat! A mai olyan érzéseket szabadított fel bennem, hogy új erőre kaptam. A következő írásombam szó lesz a felkészülésemről és annak nehézségeiről.

Tartsatok velem továbbra is és ünnepeljétek meg ádvent első vasárnapját!! ♥☆

Puszi,
Brigi

A Miss International Hungary marketing stratégiáját a CT Consulting Kft készítette el. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése