2016. augusztus 25., csütörtök

Szóval akkor hogy is van ez?

  • Szóval, Ti vagytok azok, akik kopogtatnak és kérik a pénzt?
  • Nem. Határozottan nem.
  • Akkor Te most jó a jó vagy a rossz oldalon állsz? 
Fotó: Rajki János
Ez a párbeszéd kivétel nélkül mindig elhangzik, amikor valakivel a munkámról beszélgetek. Sokszor megkapom, ez nem egy szépségkirálynős állás, vagy, hogy nem nőnek való. Egy behajtó irodában dolgozom, ahol csupa nagyszerű, boldog és jó szándékú ember vesz körül.

Általában azt gondolják, gonoszak vagyunk, akiknek a kisemberek pénzére fáj a foguk. Sztereotípia továbbá, hogy nem fogunk, és nem segítünk. Az igazság az, hogy mi nagyon is segítünk. Azért választottuk ezt a munkát, mert segíteni akarunk.

Fotó: Rajki János

Rengeteg olyan ügyfelünk van, aki nekünk köszöneti, hogy talpra állt. Tartozást tartozásra halmozott. A megfelelő ügyintézővel olyan stratégiát építettek fel, amelynek köszönhetően az adós újra reményt kap. Megmutatjuk neki, hol tud spórolni, mekkora részletekben fizessen. Az adósság törlesztése egyfajta tanulási folyamat. Az ügyfél elsajátítja a gazdálkodás alapjait.

Persze, mint mindenhol, nekünk sem megy ennyire gördülékenyen a munka. Vannak olyan napok, időszakok, amikor felháborodott adósok csörtetnek be hozzánk és szent meggyőződésük, hogy csalunk. Hála a cégnek, megtanultam nem a szívemre venni a sértéseket, elengedi a megjegyzéseket a fülem mellett. Itt csatolok vissza a szépségversenyzéshez.

Fotó: Rajki János

Az irigykedők folyton azt lesik, hol tudnak belém kötni, mi olyan dolog van, amin nevethetnek. Az irodában megedződtem és ezt a képességet viszem a színpadra is. A kifutón nem engedhetem meg, hogy bármi megzavarjon. Legyen az egy unott fejű ember vagy bolondozó kisgyerek, semmi sem zökkenthet ki az állapomból. A célnak végig velem kell lennie.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése